Онлайн заработок, создание и монетизация сайтов, веб-разработка, SEO и SMO продвижение, фриланс, партнерки, полезные сервисы вебмастерам, блоггинг.

Стилі трейдингу в криптовалюті та їх особливості

криптовалютаЯкщо ви хочете почати свій шлях заробітку в криптовалютах з трейдингу, то в цій статті зможете дізнатись які бувають стилі трейдингу, а також ознайомитися з їх основними особливостями та стратегіями.

Ця інформація дозволить підібрати оптимальний та найбільш цікавий вам напрямок у крипто-трейдингу — чи це буде скальпінг або арбітраж чи може свінг-трейдинг. У кожного з них є як плюси, так і мінуси.

Денна торгівля (Day Trading)

Основна особливість цього стилю полягає в тому, що трейдери відкривають та закривають свої позиції протягом дня. Їхнє завдання — отримати вигоду з короткострокових коливань на ринку.

Як правило, вони використовують у роботі технічний аналіз та різні індикатори, що дозволяють приймати рішення про доцільність відкриття та закриття позицій. При цьому протягом дня може паралельно здійснюватися відразу кілька угод.

Скальпінг

Це ще одна стратегія, яка орієнтується на короткострокові угоди. Трейдери намагаються “зловити” невеликі зміни у цінах активів та торгувати протягом максимально короткого періоду часу – десь до години максимум. Основна ціль скальпінгу полягає в тому, щоб отримати профіт від невеликих коливань ціни та мінімізувати ризики.

Що характерне при скальпінгу:

  • Важливо мати швидку реакцію, щоб вчасно зреагувати на зміни ринку.
  • Тут також використовуються тех.аналіз та індикатори.
  • Скальпери часто юзають автоматизовані торгові системи для виконання великої кількості операцій за короткий час.
  • Такий трейдинг вимагає хорошого розуміння ринків, досвіду та суворого управління ризиками.

Загалом можна сказати, що це досить активна та інтенсивна стратегія, але вона підійде далеко не всім трейдерам.

Свінг-трейдинг (Swing Trading)

Тут позиції можуть утримуватись трейдерами кілька днів або навіть тижнів, щоб захопити середньострокові рухи цін активів. Основна фішка цього стилю полягає в пошуку підходящої можливості (та ситуації) для отримання прибутку, коли ціна на токени рухається вгору або вниз усередині певного тренду.

Для цього напряму характерне проведення більш фундаментального технічного аналізу, щоб визначити підходящий час для входу та виходу з позицій.

трейдинг

Інвестиційна торгівля (Investment Trading)

Це довгостроковий стиль, у якому трейдери тримають позиції досить довгий час, орієнтуючись на фундаментальні аспекти різних активів. Вони досліджують фінансові показники, аналізують особливості токенів щоб приймати рішення про вхід/вихід із позицій.

Інвест-трейдери зазвичай орієнтуються довгострокове зростання активів. Вони поступово збирають у свій портфель різні перспективні криптовалюти і прагнуть отримати дивіденди від них у майбутньому.

Арбітраж

Тут основна ціль — заробити на різниці в цінах однієї й тієї криптовалюти на різних біржах. Для цього трейдери одночасно купують токен на одній біржі та продають його на іншій. Арбітражники зазвичай використовують автоматизовані торгові системи та високочастотні торгові алгоритми для швидкого виконання угод. Вони постійно моніторять ринок та шукають можливості для вдалих арбітражних угод.

Автоматизована торгівля

У цьому напрямку фахівці використовують програмне забезпечення для торгівлі на автоматі без своєї участі на основі заздалегідь створених правил та алгоритмів. Трейдери налаштовують спеціальні торгові роботи, які можуть аналізувати ринок, прогнозувати рух цін та приймати рішення про здійснення угод без участі людини. При цьому автоматизована торгівля опирається на різні “стратегії прийняття рішень”: торгівля за трендом, реверсивна торгівля і арбітраж.

Отже, як бачите, на ринку криптовалют можна заробляти різними способами та підходами до трейдингу. Це дозволяє користувачам вибирати стиль роботи конкретно «під себе», який би відповідав вашим знанням, досвіду, цілям, бюджету та ризик-менеджменту. Кожен напрямок має не лише свої фішки та переваги, але певні обмеження (особливості), які слід добре вивчити та враховувати при виборі.

18.11.23

Категории: Новости интернета.

Теги: ,

Добавить комментарий

Ваш e-mail не публикуется. Обязательные поля помечены *
Если вы комментируете впервые, то текст будет отправлен на модерацию.