Онлайн заработок, создание и монетизация сайтов, веб-разработка, SEO и SMO продвижение, фриланс, партнерки, полезные сервисы вебмастерам, блоггинг.

Главная » Новости » Новости интернета » Операційна система – душа комп’ютера

Операційна система – душа комп’ютера

Операційна системаСам по собі комп’ютер та його периферійні пристрої є не більш ніж набором мікросхем. Щоб комп’ютер міг виконувати поставлені для нього задачі – будь це набір тексту, спілкування в інтернеті, робота в спеціалізованих програмах, комп’ютерні ігри, для нього необхідна спеціальна, базова програма – операційна система.

Операційна система формує зв’язок між користувацькими програмами та апаратною частиною комп’ютера, чим налагоджує зв’яок та взаємодію користувача з комп’ютером.

При включенні комп’ютер завантажує операційну систему в оперативну пам’ять. Та частина операційної системи, яка безпосередньо взаємодіє з апаратним забезпеченням комп’ютера, називається ядром операційної системи. Інша частина, яка забезпечує зв’язок між програмами і користувачем називається оболонкою операційної системи.

Користувач взаємодіє з оболонкою засобами графічного інтерфейсу (GUI) чи командного рядка (CLI). При використанні графічного інтерфейсу користувач взаємодіє з операційною системою з допомогою графічних зображень, мультимедіа та текстів. При використанні інтерфейсу командного рядка відбувається безпосереднє звернення користувача до системи вводом команд з клавіатури в командний рядок. Комп’ютер виконує команду та виводить результат виконання в текстовому режимі. 

Користувач операційної системи може одночасно виконувати декілька задач – слухати музику, завантажувати файли з інтернету, записувати інформацію на оптичні носії і тд. При цьому операційна система відповідає за розподіл ресурсів комп’ютера між працюючимим програмами.

Тому думаю операційну систему можна сімливо назвати душею комп’ютера, без якої він перетворюється на непотрібну купу металобрухту.

28.12.21

Категории: Новости интернета, Разные статьи.

Теги: ,

Добавить комментарий

Ваш e-mail не публикуется. Обязательные поля помечены *
Если вы комментируете впервые, то текст будет отправлен на модерацию.