Онлайн заработок, создание и монетизация сайтов, веб-разработка, SEO и SMO продвижение, фриланс, партнерки, полезные сервисы вебмастерам, блоггинг.

Wordpress шаблоны
Wordpress шаблоны
Главная » Новости » Новости интернета » На що звернути увагу, вибираючи ігровий монітор

На що звернути увагу, вибираючи ігровий монітор

Під час придбання ПК найбільша увага прикута до компонентів системного блоку: материнської плати, процесорів, відеокарти та системи охолодження. Частіше за все монітор купується вже на залишок грошей.

Дисплей — не менш важлива частина персонального ігрового комп’ютера, ніж процесор. Адже монітор безпосередньо впливає на якість гри та ширину спектра емоцій, які отримує геймер під час рейду. Які параметри мають бути в дисплея, щоб користувач міг отримати максимально приємний досвід взаємодії? Розбираємося детально в статті.

ігровий монітор

1. Роздільна здатність

Ви маєте вибрати таку модель, яка забезпечуватиме максимально якісну картинку, спираючись на ті комплектуючі, що встановлені у вашому системному блоці. Коли відеокарта не розрахована на потужність виведення зображення 4К або 8К, то немає сенсу купувати монітор із такими параметрами.

Наразі найпоширенішою роздільною здатністю для ігрових варіантів є Full HD. Її достатньо для отримання чіткого та деталізованого зображення. Геймерам слід пам’ятати, що збільшення роздільної здатності може призводити до зменшення шрифтів. Читати дрібний, швидко зникаючий текст у гравців просто немає часу.

2. Частота оновлення

Цей параметр спеціалісти називають «герцівкою». Від неї залежить, як часто оновлюватиметься картинка на дисплеї.

Для ігор це дуже актуальний параметр. Від нього залежить, чи зможе гравець вчасно помітити зміну тактики супротивника та перехопити ініціативу в бою. Найпопулярніше значення на актуальному ринку ігрових моніторів — 144 Гц.

Цього достатньо, щоб не перевантажувати систему ПК й транслювати плавну картинку без зайвого мерехтіння. Додаткова технологія FreeSync дає можливість синхронізувати роботу монітора та відеокарти, щоб вони видавали однакову частоту оновлення.

3. Види матриць

Для ігрових моніторів найчастіше використовують два типи матриць:

  • IPS — дисплеї з широкими кутами огляду та реалістичним відтворенням кольорів;
  • VA — матриці з високою контрастністю та швидким відгуком на дії користувача.

Важливо, щоб екран підтримував сучасну технологію HDR. Розширений діапазон дозволяє транслювати яскраві кольори та деталізовані зображення. Результат — жива, цікава, яскрава картинка впродовж гри.

4. Діагональ монітора

Від цього параметра залежить розмір екрана та комфорт під час гри. Для ігрових цілей варто придбати екран із діагоналлю від 24 дюймів. Якщо ви плануєте придбати великий дисплей, то корисно знати, що ціна на монітор 27 дюймів стартує від 4 700 грн.

Якщо вибрати дисплей з ультратонкими рамками, то можна створити мультимоніторний комплекс. На ньому зручно відстежувати місцеположення суперників на картах, а також будувати масштабні стратегії в ігрових рейдах.

5. Додаткові функції

Чим більше додаткових можливостей ви можете «придбати» в межах свого бюджету, тим комфортнішим буде використання екрана.

Додаткові порти HDMI, DisplayPort або USB дають можливість під’єднати ігрову консоль, ще один монітор або жорсткий диск. Вбудовані динаміки стануть у пригоді, якщо ваша основна акустична система вийде з ладу.

Вибирайте моделі з опорами, які піддаються регулюванню за висотою та нахилом. Це дасть можливість організувати комфортне робоче місце.

26.07.23

Категории: Новости интернета.

Теги: ,

Добавить комментарий

Ваш e-mail не публикуется. Обязательные поля помечены *
Если вы комментируете впервые, то текст будет отправлен на модерацию.