Онлайн заработок, создание и монетизация сайтов, веб-разработка, SEO и SMO продвижение, фриланс, партнерки, полезные сервисы вебмастерам, блоггинг.

Wordpress шаблоны
Wordpress шаблоны
Главная » Новости » Новости интернета » Наскільки зручним може бути IPad для блогера

Наскільки зручним може бути IPad для блогера

Блогінг, блогосфера — доволі розвинута інтернет-ніша. Дедалі більше українців долучається до цього заняття на напівпрофесійному, а дехто й на професійному рівні. Чи обов’язковим є наявність персонального комп’ютера? Чи можна вести блог, користуючись виключно айпадом? Розглянемо ці питання докладніше.

Що потрібно, крім iPad

Навіть якщо ви не відеоблогер, без якісної камери не обійтися. Найкращим вибором може стати компактна бездзеркальна Sony NEX-3. Можна сказати, що її нерідко купують навіть професійні фотографи на роль додаткової камери, не кажучи про журналістів, мандрівників і, зрозуміло, блогерів.

У багатьох випадках потрібно придбати штатив: умови знімання бувають різні. Наприклад, Sony VCT-R100. Це досить легка та зручна в користуванні модель.

Якщо доведеться працювати в польових умовах, потрібен буде доступ до інтернету, який забезпечить ваш смартфон, який можна використати як точку доступу.

Щоби передавати фото- та відеоматеріали з камери на планшет, знадобиться також Camera Connection Kit. Це комплект із двох перехідників: в один можна вставити карту пам’яті, інший — має стандартний порт USB. Хоча, звісно, можна придбати й набагато дешевші китайські аналоги. Тобто для такого роду діяльності просто купити планшет замало, потрібно витратитися й на аксесуари.

IPad для блогера

На якій платформі вести блог

Найпоширенішим наразі варіантом є WordPress, ним користуються мільйони блогерів. Трохи менш популярною платформою вважається Tumblr, оскільки за набором функцій вона помітно поступається вордпресу.

Встановивши на айпад WordPress, ви зможете досить швидко налаштувати сторінку блогу, з викладанням фотографій та відеокліпів можуть виникнути проблеми. Але вони вирішуються за допомогою клієнта, призначеного конкретно для iPad, до того ж безкоштовного. Крім того, він дає змогу модерувати коментарі та навіть об’єднувати декілька блогів.

Єдиний великий мінус — відсутність візуального редактора, тому потрібні хоча би базові знання HTML на рівні основних тегів форматування. До речі, усі вони є на віртуальній клавіатурі. Також є кнопка швидкого попереднього перегляду вигляду сторінки загалом чи окремого поста.

А як щодо набору текстових лонгрідів

Більшість вважає, що екранна клавіатура для швидкого набору тексту мало придатна. Це не так. Просто, ймовірно, ви ніколи не тримали в руках iPad. Але якщо ви так і не змогли пристосуватися, ніхто не заважає вам використати зовнішню клавіатуру для iPad, великий вибір яких пропонує інтернет-магазин Алло в Харкові. Можна придбати як компактну модель, зручну для мобільного використання, так і повнорозмірний варіант для роботи вдома чи в офісі.

Важливо, що айпад може працювати як основний інструмент блогера до 11 годин поспіль. Чи здатний на це ноутбук? Звісно, ні.

Отже, висновок такий: якщо вам потрібно вести блог будь-де й у будь-який час, одним із варіантів необхідного інструментарію може бути саме «яблучний» планшет. Разом із камерою, звісно.

30.11.23

Категории: Новости интернета.

Теги: ,

Добавить комментарий

Ваш e-mail не публикуется. Обязательные поля помечены *
Если вы комментируете впервые, то текст будет отправлен на модерацию.