Онлайн заработок, создание и монетизация сайтов, веб-разработка, SEO и SMO продвижение, фриланс, партнерки, полезные сервисы вебмастерам, блоггинг.

Главная » Заработок в интернете » Сайти щоб скачати книжки онлайн та заробіток на них (цікаві спостереження)

Сайти щоб скачати книжки онлайн та заробіток на них (цікаві спостереження)

книжки онлайнСиджу тут занотовую уривки з однієї цікавої книги щоб не забути. І тут мені в голову прийшла ідея, що можна просто знайти її електронну версію онлайн та скопіювати потрібні рядки. Поки шукав де скачати книгу українською побачив парочку цікавих сайтів, що заробляють в цій ніші.

Якби я все ще хотів (або займався) сайтами, то ці всі пошуки та аналітика мене би дуже сильно надихнули на створення свого каталогу онлайн книг за подібним сценарієм і монетизацією. Тим більше, що ЮА ніша все ще розвивається і (як мені здається) тут не потрібні глобальні інвестиції.

Отже, ввожу я назву книги в Гугл і бачу декілька підходящих площадок:

скачати книжки онлайн

Сніпети всіх трьох сайтів мені стверджують, що саме там я зможу скачати книжку в різних форматах, як то кажуть, «без реєстрації та смс»! Паралельно раджу звернути увагу, що:

  • в сніпетах дуже круто оформлені категорії з емодзі;
  • оцінка товару вигідно виділяє блок в видачі.

Так от, як ви думаєте на скількох з них мені таки вдалося завантажити файл собі на комп? – правильно, на жодному з них можливості скачування не було.

Зате візуально сайт виглядав просто «шикарно» для монетизації. Корисний контент на скріншоті нижче виділив зеленим:

Монетизація сайту

Ну, як корисний – це просто коротка інформація про книгу, ілюстрація, лінки на соц.мережі, теги/категорії, рейтинг і короткий фрагмент книги трохи нижче.

Тобто по факту цей каталог взагалі не порушує ніякі правила розміщення або права авторів, а просто збирає трафік і монетизує його. Хоча це справедливо тільки для цієї конкретної книжки, бо за посиланням «Безкоштовні книги» все ж таки є відповідні файли.

Ось вам більш охайний приклад сторінки товару, яка не викликає бажання одразу закрити сайт.

Скачати книгу

Однак по факту тут також є «певний обман» користувача, оскільки при кліку по кнопкам нічого скачати ви не зможете – всі вони перенаправлять вас на онлайновий книжковий магазин. Але ж ця невеличка хитрість зробить вам більше конверсію ніж слово «Купити» ;)

22.08.23

Категории: Заработок в интернете, Продвижение сайтов.

Теги: , , , , , , ,

2 Comments
  1. andrew

    Привіт, підкажи чи є сенс зараз робити сайти-статейники на укр мові, чи можна на них шось заробити наприклад на Адсенс

  2. Tod

    Andrew, складно сказати однозначно. Тут з одного боку — низька ціна кліку, з іншого — маленька (поки що) конкуренція відносно інших мов. Якщо є можливість робити проекти «на автоматі» (малі затрати, швидка розробка), то я би намагався закривати якісь цікаві ніші. Або якщо робити «пачку/мережу» якихось оригінальних по реалізації ЮА-сайтів, які показані в даній статті. Також в теорії можна робити на перспективу, оскільки кількість україномовного контенту буде зростати, але це не про заробіток тут і зараз.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не публикуется. Обязательные поля помечены *
Если вы комментируете впервые, то текст будет отправлен на модерацию.