Онлайн заработок, создание и монетизация сайтов, веб-разработка, SEO и SMO продвижение, фриланс, партнерки, полезные сервисы вебмастерам, блоггинг.

Wordpress шаблоны
Wordpress шаблоны

Я, вчитель та… Робот?

На Дніпропетровщині обласна влада ініціювала такий важливий проект для підростаючого покоління. За словами радника голови ДніпрОДА Юрія Голика можна здійснювати навчання дітей відповідно до програми, яку створили ще у XX столітті. Освітня сфера повинна розвиватися у ногу з часом.

Планується, що створення освітніх осередків ІТ та робототехніки формують передумови для адаптації юних українців до епохи новітніх технологій.

Президентом України визначено завдання для освітян — трансформувати освітнє середовище у потужний простір для поступу та реалізації наукового потенціалу молоді. Будівництво спеціалізованих шкіл не відбувається «з нуля», базою для їх відкриття стають колишні палаци піонерів та станції юних техніків.

Відповідно до проекту ці освітні заклади надаватимуть знання з програмування, web-дизайну та проектування роботів. На даний момент приміщення, у яких відбуватиметься вивчення складних процесів, потребують ремонту, який вже почали. Понад 20 спеціалістів, які стануть викладачами у сучасних центрах на даний момент отримують спеціалізоване навчання.

Заняття у даних центрах стартує цього року вже 1 вересня і на даний момент можна долучитися до освітніх груп, адже зараз триває набір. Містами, в яких пощастить відвідувати навчальні центри стали Дніпро, Кам’янське, Першотравенськ, Нікополь, Покров, Жовті Води та Павлоград. Відповідно до проекту, школи робототехніки матимуть по два класи – перший для здобуття теоретичної інформації дітьми, у другому учні будуть отримувати практичні навички.

З квітня 2016 року працює освітній хаб «BroBots» у Броварах, який заснував Пилип Духлій разом з командою однодумців, і досвід якого використовують наразі для створення цих спеціалізованих закладів, в яких діти отримуватимуть технічні знання.

За словами Пилипа Духлія у закладі діти не займаються зазубрюванням інформації, їх навчають вчитися. Перед дітьми стоїть завдання опанувати ази програмування та макетування, WEB-дизайну, створення власних проектів роботів. Маємо надію, що нові хаби, які відкриються за сприяння Дніпровської ОДА, сприятимуть об’єднанню однодумців, тих, хто захоплюється програмуванням та робототехнікою.

Метою цих навчальних центрів є перетворення складних технічних знань в легкі та цікаві. Крім того, дітей навчають використовувати отримані знання в практичній роботі.

Якщо дітей зацікавлять високі технології, то ми отримаємо підгрунтя для високотехнологічного та успішного майбутнього, тому в інтересах влад здійснювати підтримку для процвітання українського суспільства та його розвиватку.

Джерело: https://vseosvita.ua

03.02.19

Категории: .

Теги: